csütörtök, november 01, 2012

fokhagymaleves

s mivel, hogy már téli időt számolunk, így a fokhagymalevesnek is szezonja van.
ha megkívántátok, így készítsétek el: egy néhány gerezd fokhagymát megtisztítva szeletekre vágunk. egy serpenyőben felteszünk egy pici olíva olajat, azon elkezdjük pirítani a fokhagymát. pici sót, elég sok őrölt paprikát teszünk bele, s felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel. felforraljuk és tovább is forraljuk. közben száraz kenyeret tördelünk egy küblibe, illetve annyiba, ahány főre készítjük a levest (ezt figyelembe kell venni a víz és a fokhagyma mennyiség adagolásánál). ha kész a leves, ráöntjük a száraz kenyérre. forrón tálaljuk. lehet ezt még színesíteni, ízesíteni is, például, ha sonkadarabkákat pirítunk a fokhagymával az elején. vagy, ahogy nekem a kedvencem: egész tojást ütünk a levesre, de ekkor egy kis időre be kell tenni a sütőbe a hőálló küblit, hogy a tojás kissé megfőjön a levesben. roppant ízletes és a hideg napok szívet-lelket-testet melegítő étke.

Nincsenek megjegyzések: